Vergelijk 6 cv-installateurs bij jou in de buurt

Bespaar op je cv-installateur kosten

Vul de postcode van je project locatie in

Gratis & Vrijblijvend

Vergelijk offertes voor je beslist!

Cv-ketel

Een cv-ketel zorgt ervoor dat het binnen lekker warm is, als het buiten fris is. De cv-ketel is een onderdeel van de centrale verwarming waarmee een huis of pand verwarmd wordt. In de cv-ketel wordt water verwarmd, en vervolgens door het hele pand gepompt. Als het water in de radiatoren is afgekoeld wordt het weer teruggepompt naar de cv-ketel om verwarmt te worden. De temperatuur wordt geregeld door een thermostaat.

Complete cv-ketel installeren of vervangen

Als een nieuwe cv-ketel geïnstalleerd of vervangen moet worden, komt daar veel bij kijken. Bij het vervangen van de cv-ketel, moet de oude ketel eerst verwijderd worden. Als dat gedaan is, kan de nieuwe ketel geïnstalleerd worden. De kranen onder de ketel moeten ook vervangen worden, en tot slot moet de nieuwe ketel weer goed worden afgesteld. Dit is een moeilijke klus en kun je het best overlaten aan een installateur. De installateur kan ook na de installatie een controleronde doen om te checken of de gasleidingen en rookgasafvoer nog in orde zijn. Ook is het verstandig om een koolmonoxidemeting uit te laten voeren, zo voorkom je dat er gevaarlijke stoffen in je huis of pand hangen.

Onderhoud en reparatie cv-ketel

De prijs van een cv-ketel is erg hoog, dus je wilt zeker niet dat de cv-ketel kapot gaat en je hem moet vervangen. Laat daarom je cv-ketel ieder jaar nakijken door een loodgieter. Vaak is het zelfs verplicht door de brandverzekeraar om je cv-ketel jaarlijks te laten controleren. Als er iets kapot is of er zijn beschadigingen, kan dit direct worden hersteld. Zo voorkom je dat je straks dure reparatiekosten hebt of zelfs je cv-ketel moet vervangen. Als je toch je cv-ketel moet laten vervangen, moet je cv installatie overlaten aan een professional. De ketel wordt nu zeker goed geïnstalleerd, waardoor je er nog lang plezier van zal hebben.

Vind jouw cv-installateur

De beste centrale verwarmingsinstallateurs zijn dichterbij dan je denkt. Op Huisprojecten.nl zijn diverse professionals terug te vinden, welke allemaal staan te springen om jouw offerteaanvraag. Plaats een oproep en krijg binnen een mum van tijd meerdere voorstellen van specialisten bij jou uit de buurt. Dat werkt handig, snel, makkelijk en ook nog eens onwijs effectief!

Bespaar nóg meer op energiekosten met deze projecten