Vergelijk 6 kozijnen specialisten bij jou in de buurt

Bespaar op je kozijn kosten

Vul de postcode van je project locatie in

Gratis & Vrijblijvend

Vergelijk offertes voor je beslist!

Kozijnen

Zijn jouw oude kozijnen aan vervanging toe, zoek je kozijnen voor je nieuwe woning of heb je een andere reden om op zoek te gaan naar nieuwe kozijnen? Omdat je verzekerd wilt zijn van kozijnen die betaalbaar zijn, goed bij je woning passen, eenvoudig te onderhouden zijn en jarenlang meegaan, ben je gebaat bij een weloverwogen beslissing. Huisprojecten.nl helpt je graag een handje: hier kun je namelijk niet alleen terecht voor gratis offertes van kozijnenleveranciers uit jouw omgeving, maar voorzien we je bovendien gratis van informatie en advies. Doe er je voordeel mee en geniet de komende jaren van nieuwe kozijnen!

Een raamkozijn is de omlijsting van een raam in een muur. Het kozijn vormt dus de verbinding tussen het raam en de muur. Hierdoor past het raam perfect in de muur zonder dat het tocht doorlaat. Een deurkozijn zorgt ervoor dat een deur gesloten kan worden en op slot kan worden gedaan. Een kozijn is daardoor voornamelijk functioneel, maar kan zeker ook toevoegen aan het design van een woning.

Op basis van jouw wensen en voorkeuren is het mogelijk om een materiaalsoort te kiezen. De bijbehorende eigenschappen variëren in onder andere levensduur en uiterlijk. De materiaalsoorten zijn onder te verdelen in drie varianten.

Kunststof kozijnen

Kunststof is de populairste materiaalkeuze wanneer het gaat om kozijnen. Dit is niet voor niets; kunststof heeft maar weinig onderhoud nodig en kan in alle kleuren en designs geleverd worden. Maar misschien nog wel de belangrijkste eigenschap die ervoor zorgt dat mensen hiervoor kiezen is dat kunststof het goedkoopste materiaal is. Het nadeel is dat kunststof relatief kort meegaat vergeleken met de andere opties.

Kunststof kozijnen worden meestal gemaakt van pvc. Pvc is een soort plastic en heeft als voordelen dat deze vochtwerend, onderhoudsvrij en geluiddempend is. Bovendien zijn veel soorten kunststof recyclebaar en dus een milieuvriendelijke keus. Kunststof kozijnen kunnen onderling redelijk veel verschillen op het gebied van kwaliteit. Dat heeft onder andere te maken met de dikte van het materiaal. Om er zeker van te zijn dat de kunststof kozijnen die je wilt aanschaffen van hoge kwaliteit zijn, kun je kijken naar het keurmerk. Goede kozijnen hebben namelijk een keurmerk, waardoor je verzekerd bent dat de kozijnen veilig en inbraakwerend zijn.

Kunststof kozijnen onderhouden

Kunststof kozijnen hoeven niet vaak te worden onderhouden; kunststof is immers een duurzaam materiaal en kan wel tegen een stootje. In principe is het voldoende om af en toe de kozijnen een schoonmaakbeurt te geven. Door de groene aanslag en zwarte verwering op tijd te verwijderen voorkom je dat de kozijnen echt gaan verkleuren. Het is belangrijk om bij het schoonmaken van de kozijnen geen agressief reinigingsmiddel of schuurspons te gebruiken. Dit zou namelijk de kunststof kunnen aantasten. Heb je geverfde kozijnen? Af en toe een nieuw laagje verf eroverheen kan zeker geen kwaad. Je kozijnen blijven zo langer mooi en zien er ook weer een stuk frisser en schoner uit.

Houten kozijnen

Hout is vanwege de authentieke uitstraling een populaire keuze. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden op het gebied van deze kozijnen, aangezien hout in tal van vormen en maten geproduceerd kan worden. Evenals bij kunststof kozijnen ligt de aanschafprijs van hout vrij laag. Een groot nadeel van houten kozijnen is de mate waarin onderhoud nodig is; om te voorkomen dat het hout beschadigd raakt moeten de kozijnen namelijk regelmatig worden voorzien van een verse laag verf. Daarnaast is hout vanwege haar structuur minder inbraakwerend, waardoor huizen met houten kozijnen een populaire optie zijn voor dieven.

Onderhoud houten kozijnen

Houten kozijnen kunnen heel goed beschilderd worden. De verf geeft je kozijn niet alleen een mooi kleurtje, maar vormt ook een soort beschermlaag voor het hout. De verf houdt namelijk een beetje tegen en verlengt de levensduur van de kozijnen. Het is wel belangrijk om eens in de vijf jaar geverfde kozijnen te schuren en een nieuw likje verf te geven. Op die manier blijven de kozijnen er verzorgd uitzien en blijven ze langer mooi. Als je houten kozijnen niet geverfd zijn, is het aan te raden regelmatig een onderhoudsbeurt uit te voeren.

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen hebben een mooi, slank uiterlijk. Het sterke materiaal gaat zo’n tien jaar langer mee dan kunststof en staal. Bovendien hoeven aluminium kozijnen nauwelijks onderhouden te worden; zo nu en dan de kozijnen met een sopje schoonmaken is voldoende. Het grootste nadeel van aluminium is dat het een stuk duurder is dan voorgaande opties. Daarnaast gaat het niet goed samen met andere materialen, waardoor een stelkozijn essentieel is bij de plaatsing.

Onderhoud aluminium kozijnen

Ben je op zoek naar mooie kozijnen die amper onderhouden hoeven te worden? Dan zijn aluminium kozijnen ideaal voor jou. Met aluminium kozijnen maak je een duurzame keus, aluminium kan namelijk volledig hergebruikt worden. Bovendien is aluminium vochtbestendig en kan het niet gaan roesten. Ben je geen grote schoonmaker? Geen probleem, aluminium trekt geen stof en vuil aan. Af en toe een poetsbeurt is al genoeg om de kozijnen er weer spik en span uit te laten zien. Daarnaast is aluminium kleurvast en hoef je dus geen rekening te houden met periodieke schilderbeurten.

Meteen leveranciers van kozijnen uit jouw eigen omgeving vergelijken en tot 40% besparen op je aankoop? Vul dan snel je postcode in en kies voor de kozijnen met de beste prijs-kwaliteitverhouding!

Bespaar ook op