Vergelijk 6 zonwering specialisten bij jou in de buurt

Bespaar op je zonwering kosten

Vul de postcode van je project locatie in

Gratis & Vrijblijvend

Vergelijk offertes voor je beslist!

Zonwering

Zonwering kan om verschillende redenen worden gebruikt. In de zomer zorgt zonwering ervoor dat je huis of terras koel blijft, in de winter als de zon niet veel warmte afgeeft houdt het wel het licht buiten. Dat is vooral handig voor kantoren of andere plekken waar gewerkt wordt met schermen.

Zonneschermen

Er zijn twee soorten zonneschermen. Een uitvalscherm zit aan de bovenkant vast aan de gevel en met twee vaste armen aan de zijkant. Een uitvalscherm houdt wel de zon buiten je woning of pand, maar het zorgt niet voor schaduw op je terras. Als je buiten in de schaduw wilt zitten, kun je beter kiezen voor een knikarmscherm. Een knikarmscherm rol je horizontaal uit en wordt ondersteund door twee knikarmen. Zonneschermen kunnen handmatig of elektrisch bediend worden.

Screens 

Een screen hangt vlak tegen het raam aan en kun je omhoog en omlaag rollen. Vaak kun je als je binnen zit wel naar buiten kijken, maar niet van buiten naar binnen. Screens houden licht en warmte buiten en kunnen goed tegen windstoten omdat ze recht tegen het raam aan hangen.

Rolluiken 

Een rolluik hangt net als een screen recht tegen het raam aan. Een rolluik is het effectiefst met betrekking tot warmte en licht buiten het huis houden. Het verschil met een screen is dat een rolluik verduisterend en vochtwerend is en ook inbraak tegengaat doordat rolluiken vaak van stevig materiaal gemaakt zijn.

Markiezen

Markiezen hebben een elegante, klassieke stijl en zijn zeker geschikt als zonwering. Het is verstandig om een omkapping op te hangen, zodat de markies niet beschadigd raakt als het gaat regenen. De stijl van de omkapping draagt bij aan de uitstraling van je zonwering. Je kunt kiezen uit naaldhout, aluminium of hardhout.

Alle klusjes op professionele manier opgelost

Er zijn veel verschillende soorten zonwering. Een uitvalscherm is ideaal om de zon buiten te houden; om op je terras te kunnen genieten van de schaduw kan je kiezen voor een knikarmscherm. Wil je nog meer gemak? Met een elektrisch zonnescherm kan je met een druk op de knop het scherm uitrollen. Ben je op zoek naar voordelige zonwering? Doe dan een aanvraag via Huisprojecten.nl en ontvang tot wel zes offertes van zonweringsspecialisten uit jouw omgeving!

Bespaar ook op