Vergelijk 6 glaszetters bij jou in de buurt

Bespaar op je glaszetter kosten

Vul de postcode van je project locatie in

Gratis & Vrijblijvend

Vergelijk offertes voor je beslist!

Glaszetten

Ben je op zoek naar nieuw dubbel glas? Heb je glasschade of wil je glas verwerken in je interieur? Dan is het slim om een glaszetter in te schakelen. Een glaszetter heeft kennis en ervaring in het plaatsen van glas. Hierbij is het belangrijk dat glas op een goede en veilige manier wordt geplaatst. Laat het daarom altijd doen door een vakbekwame glaszetter. Door glaszetters te vergelijken is het mogelijk om de beste glaszetter te vinden die qua service en kosten volledig past bij jouw wensen en eisen. Door glaszetters onderling te vergelijken weet je direct wat je kunt verwachten aan glaszetterskosten en kom je bovendien niet voor ongewenste verrassingen te staan.

Dubbel glas zetten

Wanneer je de warmte binnen wilt houden en de kou buiten de deur wilt houden, is het van essentieel belang dat je huis is voorzien van glasisolatie. Isolatieglas wordt inmiddels veel gebruikt om huizen of gebouwen te isoleren. Doordat isolatieglas is opgebouwd uit meerdere lagen houdt het veel beter de warmte binnen dan enkel glas. Het isoleren van een woning of gebouw door middel van glasisolatie kan je het best door een specialist laten uitvoeren.

Dubbel glas

Voor het isoleren van ramen wordt isolatieglas gebruikt. Isolatieglas wordt ook wel dubbel glas genoemd en is opgebouwd uit meerdere lagen glas met een lege ruimte ertussen. In deze lege ruimte zit gewone lucht die ervoor zorgt dat het glas een isolerende werking krijgt. Bij isolatieglazen van hogere kwaliteit wordt er gebruik gemaakt van argon, een edel gas dat extra isolerende eigenschappen heeft en dus nog beter isoleert dan gewoon dubbel glas. De meeste soorten isolatieglas beschikken over twee glazen platen met gas of lucht ertussen. Het is ook mogelijk om voor driedubbel glas te kiezen. Driedubbel isolatieglas bestaat uit drie glazen platen met lucht of gas ertussen en heeft daardoor een hele hoge isolatiewaarde.

Dubbel glas monteren

Dubbel glas wordt op maat gemaakt en moet dus het perfecte formaat hebben om in jouw kozijn te passen. Bij de aanschaf van glas wordt het raam eerst goed ingemeten zodat het glas mooi aansluit op het kozijn en de rest van het raam. Als het glas met de juiste afmetingen is besteld wordt het vervolgens door de specialist in het kozijn geplaatst. Door de ruimte tussen het glas en het kozijn te kitten kan er geen lucht naar binnen komen en kan je optimaal profiteren van de isolerende werking van dubbel glas. Daarnaast moet er bij het plaatsen van het glas rekening worden gehouden met de binnen- en buitenkant van het isolatieglas: als dit niet juist geplaatst wordt, loop je een deel van de isolerende werking mis.

Enkel glas zetten

Steeds meer mensen vervangen enkel glas voor dubbel glas, omdat dubbel glas isolerend werkt. Bij enkel glas gaat de warmte via het dunne glas naar buiten. Toch kan het soms handiger zijn om voor enkel glas te kiezen, bijvoorbeeld als er maar één ruit vervangen moet worden en alle andere ruiten van enkel glas zijn. Bovendien ligt de prijs van enkel glas een stuk lager dan van dubbel glas.

Enkel glas

Enkel glas heeft ondanks zijn lage isolatiewaarde ook enkele voordelen. Enkel glas is namelijk een stuk goedkoper dan dubbel glas en kan veel sneller geleverd worden. Enkel glas kan namelijk ter plekke gesneden worden. Bij dubbel glas is dat niet mogelijk; dat moet op maat worden gemaakt om een goede isolatieruimte te creëren. Enkel glas wordt tegenwoordig vooral binnenshuis gebruikt. Een binnendeur hoeft niet per se warmte tegen te houden en kan dus het best met enkel glas gemaakt worden.

Glasschade

Glas kan in principe wel tegen een stootje, maar toch kan het gebeuren dat een raam breekt of beschadigd raakt. Dit kan veel oorzaken hebben: denk maar aan inbraak, een vogel die het glas niet ziet of voetballende kinderen die per ongeluk tegen een ruit aan schieten.

Wat te doen bij glasschade?

Bij glasschade is het fijn als de schade zo snel mogelijk opgelost kan worden. Het is immers niet prettig om in een plek te zijn met een gebroken ruit. Je bent dan weerloos tegen inbrekers en de kou komt zo naar binnen. Soms is het handig om een paar foto’s te maken van de situatie, zodat je verzekering een beter idee krijgt van wat de schade is. Als er kleine kinderen of huisdieren in de buurt zijn, is het verstandig om de scherven op te ruimen. Als dat niet het geval is, kan je er ook voor kiezen om de scherven te laten liggen en te wachten tot de ramenzetter er is om het voor jou te doen. Het opruimen van de scherven kan namelijk een gevaarlijke klus zijn.

Glas-in-lood

Al eeuwenlang wordt glas-in-lood gebruikt om ramen van kerken of mooie huizen te versieren. Een raam van glas-in-lood bestaat uit verschillende stukken glas die in loodlijsten geplaatst zijn. De stukken glas worden vaak in verschillende kleuren gemaakt en vormen samen een patroon of figuur.

Wat is glas-in-lood?

Glas-in-loodramen heb je vast al een keer gezien in kerken of oude herenhuizen. De techniek om glas-in-lood te maken ontstond toen men nog geen grote ramen uit een stuk glas kon maken. Met het lood werden de gekleurde stukjes glas aan elkaar verbonden, wat zorgde voor een kunstzinnig, kleurrijk raam. Tegenwoordig wordt glas-in-lood nog steeds op een ambachtelijke manier geproduceerd. Door het gebruik van gekleurd glas in verschillende vormen, krijg je een mooie lichtval in je woning of pand. Het is ook mogelijk om glas-in-lood te combineren met dubbel glas, zodat je raam goed geïsoleerd is.

Ben je op zoek naar een ervaren vakman voor jouw project? Doe dan via Huisprojecten.nl een aanvraag voor glas-in-loodramen en ontvang tot wel zes offertes van specialisten uit jouw omgeving!

Bespaar ook op