Vergelijk 6 verhuizers bij jou in de buurt

Bespaar op je verhuiskosten

Vul de postcode van je project locatie in

Gratis & Vrijblijvend

Vergelijk offertes voor je beslist!

Verhuizen

Iedereen komt op een gegeven moment in aanraking met een verhuizing. Of je nu binnen Nederland verhuist, emigreert of een bedrijfsverhuizing moet coördineren, bij elke verhuizing moet er rekening worden gehouden met heel veel zaken. Verhuizen kun je zelf doen, maar je kunt ook hulp inschakelen van een professioneel verhuisbedrijf.

Particulier verhuizen

Verhuizen of emigreren kan een grote klus zijn, je hele inboedel moet immers vervoerd worden naar een andere plek. Kasten, banken en tafels moeten uit elkaar gehaald worden en alle spullen moeten zorgvuldig worden ingepakt in dozen. Vervolgens moet alles uit je oude woning worden gesjouwd en vervoerd worden naar de nieuwe locatie. Het is zwaar werk om dit zelf allemaal te doen en daarnaast riskeer je dat spullen kapot gaan. Bovendien zijn sommige meubels erg lastig om te verhuizen, denk maar eens aan een piano verhuizen. Het kan daarom verstandig zijn om een verhuisbedrijf in te schakelen.

De verhuizers komen met een busje of vrachtwagen (afhankelijk van je inboedel) naar jouw woning en verhuizen alles naar de nieuwe woning. Verhuisbedrijven bieden verschillende diensten aan:

  • in- en uitpakken van verhuisdozen;
  • meubels uit- en in elkaar zetten;
  • meubels en spullen tijdelijk opslaan;
  • verzekering van de inboedel tijdens het vervoeren.

Naast de bovengenoemde diensten, is verhuizen met een verhuisbedrijf vaak een stuk sneller en efficiënter. Voor verhuizers is verhuizen namelijk een routinematige klus, waardoor ze precies weten hoe een verhuizing het best aangepakt kan worden.

Zakelijk verhuizen

Bij een bedrijfsverhuizing is goede organisatie en planning nog belangrijker dan bij een particuliere verhuizing. Daarnaast moet de verhuizing zo snel mogelijk afgerond zijn, zodat het bedrijf weer aan het werk kan. Een verhuisbedrijf heeft hier ervaring mee en zorgt ervoor dat de verhuizing snel en efficiënt plaatsvindt. Als je de projectcoördinator bent van een verhuizing, ga je samen met het verhuisbedrijf overleggen wat er verhuisd moet worden en in welke volgorde. Bij bedrijfsverhuizingen is het handig om, indien mogelijk, per afdeling te verhuizen. Op die manier kunnen de werknemers zo lang mogelijk doorwerken. Vaak wordt er ook een draaiboek opgesteld, om een duidelijk overzicht te hebben van de planning en de voortgang van de verhuizing.

Internationaal verhuizen

Als je gaat verhuizen naar het buitenland komt er een hoop bij kijken. Naast al het administratief werk dat geregeld moet worden, moet je denken aan de verhuizing. Bij een verhuizing binnen Europa, worden er meestal vrachtwagens ingezet. De verhuizer komt bij je thuis om de spullen op te halen, en kan ze eventueel ook inpakken. De meeste verhuisbedrijven kunnen ook voorzien in een tijdelijke opslagruimte voor je meubels, om ze op de gewenste datum naar je nieuwe adres te rijden.

Bij een verhuizing buiten Europa en overzee, worden de spullen per container vervoerd. De container wordt naar je huis gereden, ingeladen, en naar de haven gebracht om per containerschip naar het land van bestemming gebracht te worden. Vaak moet vanaf daar de container per vrachtwagen naar het juiste adres worden gebracht. Zoals je ziet is het een lang proces dat goed gepland moet worden. Een verhuisbedrijf regelt de hele verhuizing van punt A naar B: zo weet je zeker dat al je spullen veilig aankomen op je nieuwe adres.

Verhuisbedrijf inhuren

Heb jij geen zin om de hele verhuizing zelf te doen? Huur een verhuisbedrijf in en het zal gegarandeerd een hoop stress en frustratie wegnemen. Bovendien hoeft een verhuisbedrijf helemaal niet duur te zijn, waardoor een verhuisbedrijf in verschillende budgetten past. Via huisprojecten.nl kom je gemakkelijk in contact met verhuisbedrijven uit jouw regio.

Bespaar ook op