Vergelijk 6 hoveniers bij jou in de buurt

Bespaar op je hovenier kosten

Vul de postcode van je project locatie in

Gratis & Vrijblijvend

Vergelijk offertes voor je beslist!

Hovenier

De tuin is een plek waar je tot rust kan komen. Een mooie tuin zorgt ervoor dat je nog meer kun genieten van je eigen plekje. Bovendien krijgt je huis ook een fijnere uitstraling als de tuin er verzorgd uitziet. Het aanleggen en onderhouden van een tuin vereist wel enige kennis en inzicht. Droom je van een mooie tuin maar heb je geen groene vingers? Een tuinarchitect kan jouw droomtuin ontwerpen en een hovenier zorgt ervoor dat de tuin er altijd mooi en gezond bij staat. In dit artikel lees je alles over het ontwerpen, aanleggen en bestraten van een tuin.

Tuinontwerp en tuinaanleg

Tuinontwerp

Het maken van een tuinontwerp is iets waar een tuinarchitect voor ingeschakeld kan worden. Deze expert heeft namelijk niet alleen verstand van het design, maar ook een uitgebreide kennis van beplanting waardoor de tuin nooit verrijkt zal worden met lastig te onderhouden planten. Bij het ontwerpen van de tuin houdt de tuinarchitect rekening met zowel jouw wensen als de haalbaarheid van de invulling die jij aan het project wilt geven.

De tuinarchitect denkt met je mee bij het inrichten van de tuin door met ideeën te komen. Zo kan het zijn dat jullie samen meerdere tuinontwerpen bedenken, waar er een van gekozen wordt. Deze dienst beperkt zich niet tot grootschalige projecten – een tuinarchitect kan ook worden ingehuurd om bijvoorbeeld een voortuin te ontwerpen of om een tuinontwerp voor een kleine tuin te maken.

Tuin aanleggen

Tuinaanleg is hét gebied van expertise voor de hovenier. Of het nu gaat om een tuin vol planten of de aanleg van een gazon: het valt allemaal onder het aanleggen van de tuin. Het gaat hierbij in de regel om eenmalige projecten, waarbij de hovenier de tuin helemaal verbouwt of bij nieuwbouwwoningen de tuin aanlegt. Dit geldt zowel voor het aanleggen van de voortuin als de achtertuin. Een hovenier kan voor alle aspecten van dergelijke projecten in worden gezet. Dit is handig, want op deze manier hoef je hier maar een specialist voor in te huren.

Bestrating voor tuin

Niet iedereen is een groot liefhebber van zoveel mogelijk groen in de tuin. Uit praktische overweging kan hierdoor gekozen worden voor tuinbestrating. Bij het bestraten van de tuin worden tegels gelegd, zodat een hard en effen oppervlak ontstaat waar weinig groen aan te pas komt. De hovenier kan adviseren in het soort en formaat tegels waar uit gekozen kan worden en geeft in veel gevallen ook een professionele mening over het design van de bestrating.

Tuinonderhoud en renovatie

Het hebben van een mooie tuin is nog geen garantie dat deze ook mooi blijft. Hiervoor is veel energie en moeite nodig in de vorm van tuinonderhoud. Iets waar niet iedereen tijd voor heeft of op zit te wachten. Toch wil je natuurlijk genieten van jouw eigen buitenparadijs, zeker in de warmere maanden. Door een hovenier in te schakelen heb je hier totaal geen omkijken meer naar.

Een hovenier houdt zich bezig met de aanleg en het onderhouden van tuinen. Hij is op die manier zowel op projectbasis als op regelmatige basis in te huren. Deze professional weet alles van het creëren van een tuin die aansluit op de wensen van de aanvrager en beschikt over alle mogelijke materialen om dit te bewerkstelligen. Bomen planten of snoeien, grasmaaien, tuin bemesten en onkruid wieden: een hovenier kan dat allemaal. De combinatie van technische en praktische ervaring maakt een hovenier tot een ware tuinexpert.

Hulp nodig voor je tuin?

Van het ontwerp van de tuin tot de bestrating; voor iedere klus vind je de juiste professional via Huisprojecten.nl. Wij maken het makkelijk voor je: je hoeft enkel jouw gegevens door te geven, samen met jouw wensen. Vervolgens koppelen wij je aan de beste vakmensen bij jou uit de buurt. Zo is het aanleggen of renoveren van de tuin binnen een mum van tijd geregeld!

Bespaar ook op