Vergelijk 6 isolatie specialisten bij jou in de buurt

Bespaar op je isolatiekosten

Vul de postcode van je project locatie in

Gratis & Vrijblijvend

Vergelijk offertes voor je beslist!

Isolatie

Door een huis goed te isoleren verbruik je heel wat minder energie. Isolatie houdt de warmte binnen, waardoor je in de winter minder energie hoeft te verbruiken om binnenshuis een aangename temperatuur te creëren. Daarnaast zorgt het ervoor dat warme lucht het huis lastig binnendringt, wat scheelt op eventuele energiekosten die je door middel van de airco maakt.

Gevelisolatie

Een van de bekendste soorten gevelisolatie is spouwmuurisolatie. Hierbij wordt de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur gevuld met isolatiemateriaal. Door een aantal openingen in de buitenmuren wordt het isolatiemateriaal middels een buis in de ruimte tussen de muren gespoten. Hier kunnen bijvoorbeeld piepschuimbolletjes of gaswolvlokken voor gebruikt worden. Als je geen spouwmuur hebt, kun je kiezen voor wandisolatie. Bij wandisolatie worden de wanden van de binnenkant geïsoleerd met platen van glas- of steenwol.

Vloerisolatie

Daarnaast is vloerisolatie een veel voorkomende keuze wanneer de duurzaamheid van het huis wordt verhoogd. In de winter kan de bevroren grond de temperatuur binnenshuis beïnvloeden, waardoor je meer stookkosten maakt. Vloerisolatie vormt een barrière tussen de koude bodem waar de woning op staat en de vloer van de begane grond, waardoor minder energie nodig is om de ruimtes warm te houden in de winter.

Dakisolatie

Op het eerste gezicht ligt het niet voor de hand, maar dakisolatie kan een enorm verschil maken in energiebesparing. Veel daken zijn wel voorzien van een bepaalde vorm van isolatie, maar deze biedt vaak niet genoeg bescherming tegen zeer lage en hoge buitentemperaturen. Zeker in de winter vormt een slechte isolatie van het dak een probleem. Warme lucht stijgt namelijk op en ontsnapt via een slecht geïsoleerd dak naar buiten. Het gevolg hiervan is dat je meer energie gebruikt aan het op temperatuur houden van de woning en je tegelijkertijd voor de mussen stookt. Een goed geïsoleerd dak is daarom van essentieel belang wanneer je duurzaam wilt wonen.

Glasisolatie

Wanneer je de warmte binnen wilt houden – en de kou buiten de deur wilt houden – is het van essentieel belang dat een huis of gebouw voorzien is van dubbel glas. Bij enkel glas gaat namelijk veel warmte verloren, waardoor je meer energie verbruikt om een ruimte op temperatuur te houden. Dubbel glas biedt een zeer isolerende werking, wat het energieverbruik positief beïnvloedt.

Het is verstandig om dubbel glas te laten plaatsen door een ervaren glazenzetter. Het vergt namelijk nogal wat precisie om ieder kiertje af te dekken en het glas zonder schade te plaatsen. Hetzelfde geldt voor het vervangen van dubbel glas, wat kan voorkomen als het raam om wat voor reden dan ook schade heeft opgelopen.

Kruipruimte-isolatie

De kruipruimte is de ruimte die onder de begane grond zit en vaak gebruikt wordt om leidingen weg te werken, zoals riool- en verwarmingsbuizen. Deze ruimte kun je ook isoleren door de begane grondvloer te voorzien van isolatieschuim of –parels. Wel moet je opletten dat dat geen schimmel of houtrot in de kruipruimte veroorzaakt.

Offertes voor isolatie aanvragen

Op Huisprojecten.nl zijn diverse Isolatie professionals terug te vinden, welke allemaal staan te springen om jouw offerteaanvraag. Plaats een oproep en krijg binnen een mum van tijd meerdere voorstellen van specialisten bij jou uit de buurt. Dat werkt handig, snel, makkelijk en ook nog eens onwijs effectief!

 

Bespaar nóg meer op energiekosten met deze projecten