Vergelijk 6 schilders bij jou in de buurt

Bespaar op je schilder kosten

Vul de postcode van je project locatie in

Gratis & Vrijblijvend

Vergelijk offertes voor je beslist!

Schilderen

Elk huis of bedrijfspand heeft wel eens een schilderbeurt nodig; de kozijnen, de trap, de muren en het plafond. Schilderen is een karweitje dat niet voor iedereen is weggelegd: je moet precies zijn, geduld hebben en verstand hebben van verfsoorten. In Nederland zijn er genoeg enthousiaste schilders die daarom graag dit werk voor jou uit handen willen nemen.

Wat doet een schilder?

Het werk van een schilder klinkt misschien vanzelfsprekend: de schilder schildert in en om het huis. Bij het schilderen van een ruimte komt echter meer kijken dan enkel het schilderen zelf. De ondergrond moet eerst behandeld worden:

  • De ondergrond wordt egaal gemaakt en eventuele gaten worden opgevuld;
  • De oude verflaag wordt weggehaald;
  • De ondergrond moet ontvet en geschuurd worden;
  • De vloer en eventueel meubels moeten afgeplakt of afgedekt worden;
  • De juiste verf moet uitgekozen worden.

Nadat deze acties zijn uitgevoerd, begint de schilder indien nodig met het aanbrengen van een laag grondverf. Daarna brengt de schilder nog minimaal twee lagen normale verf aan. De schilder werkt alles netjes af en verwijdert vervolgens het afplak- en afdekmateriaal. 

Particulier of zakelijk?

Het schilderen van een woning of een bedrijfspand vereist een verschillende aanpak. Het schilderen van een woning is kleinschalig, en is meer afhankelijk van persoonlijke smaak. Het schilderen van een bedrijfspand is een grote investering en kost vaak iets meer tijd.

Deuren en kozijnen

Deuren en kozijnen zijn een belangrijk onderdeel van je woning en bepalen voor een groot deel de uitstraling van je huis. Het is dan ook belangrijk dat de deuren en kozijnen goed worden onderhouden. Houten kozijnen worden altijd geschilderd en het is belangrijk dat je dit schilderwerk goed bijhoudt. Het bijhouden van het schilderwerk ziet er niet alleen verzorgd uit, maar de verflaag beschermt ook het hout tegen vocht en vuil. Het hout gaat hierdoor minder snel rotten en gaat langer mee.

Niet alleen houten kozijnen kun je schilderen, het is ook mogelijk om kunststofkozijnen te schilderen. Kunststofkozijnen zijn van zichzelf al gekleurd, maar het kan natuurlijk dat je je kozijnen een andere kleur wilt geven of ze een opfrisbeurt wilt geven. Het verven van deuren en kozijnen is moeilijk werk, zeker als de kozijnen aan de buitenkant geverfd moeten worden op de bovenverdiepingen. Je hebt dan stijgers of ladders nodig om bij de kozijnen te kunnen komen. Dit kan best gevaarlijk zijn en doordat je op een ladder staat kun je soms minder precies werken. Laat daarom het schilderen van kozijnen en deuren aan een echte schilder over voor het beste resultaat.

Binnen- en buitenschilderwerk

Naast deuren en kozijnen moeten ook de muren, vloeren, plafonds en eventueel meubelen geschilderd worden. Het binnenschilderwerk moet ongeveer eens in de zeven jaar gedaan worden. Beschadigd schilderwerk herken je aan blaasjes en scheurtjes in het schilderwerk. Als dit het geval is, is het aan te raden om niet te lang te wachten met het schilderen. Buitenschilderwerk moet iets vaker worden uitgevoerd. Het advies is om buiten iedere vijf jaar te schilderen. Het buitenschilderwerk raakt sneller beschadigd door het weer. Schilders rekenen vaak een hogere prijs voor buitenschilderwerk dan voor binnenschilderwerk, omdat zij speciale verf nodig hebben en meer materiaal, zoals stijgers en ladders.

Zelf schilderen of uitbesteden?

Bij het schilderen van je huis kiezen sommige mensen ervoor om zelf aan de slag te gaan, maar als je er zeker van wilt zijn dat het schilderwerk goed wordt uitgevoerd kun je het beter uitbesteden aan een schilder. Zeker bij het schilderen van een bedrijfspand is het belangrijk om goed na te denken over welke schilder je de werkzaamheden laat uitvoeren. Je wilt natuurlijk wel een mooi resultaat voor zo’n investering. Via Huisprojecten.nl kun je een aanvraag doen en ontvang je tot wel zes offertes van schilders uit jouw omgeving. Zo kun je snel en makkelijk de prijzen vergelijken en kiezen voor het beste aanbod!

Bespaar ook op