Vergelijk 6 zonnepanelen specialisten bij jou in de buurt

Bespaar op je energiekosten

Vul de postcode van je project locatie in

Gratis & Vrijblijvend

Vergelijk offertes voor je beslist!

Zonnepanelen

Zonnepanelen: een duurzame keuze

Wil je besparen op je energiekosten? Vind je het daarnaast belangrijk dat het milieu niet onnodig belast wordt bij het opwekken van energie? Kies dan voor zonnepanelen. Ook in Nederland zijn zonnepanelen rendabel. Bewolking komt in dit land regelmatig voor, maar houdt slechts een deel van het zonlicht tegen. Er blijft voldoende zonlicht over om duurzame energie op te wekken. Een investering in zonnepanelen verdien je gemiddeld in 10 tot 12 jaar terug. Er zijn landelijke subsidies voor de aanschaf van zonnepanelen, waar je vaak een beroep op kan doen. Het is zeker de moeite waard de mogelijkheden te bekijken.

De werking van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn opgebouwd uit zonnecellen. Deze zonnecellen zijn meestal gemaakt van silicium. Dit materiaal kan het daglicht opvangen en omzetten in elektriciteit. De elektriciteit gaat door een omvormer, waardoor het direct gebruikt kan worden. Wanneer je meer elektriciteit opwekt dan dat je verbruikt, kan je deze extra energie terug leveren aan het openbare elektriciteitsnet. Jouw elektriciteitsmeter loopt dan terug en je bespaart zo flink op je energiekosten.

Het plaatsen van zonnepanelen

Het beste kan je jouw zonnepanelen door een installateur of leverancier laten plaatsen, om zo het beste resultaat te behalen. In de meeste gevallen is geen (omgevings)vergunning nodig om zonnepanelen te plaatsen. Wanneer je zonnepanelen op een monumentaal pand wilt plaatsen of binnen een beschermd stads- of dorpsgezicht kan dit wel nodig zijn. Bij het plaatsen van zonnepanelen gelden bepaalde regels. Jouw installateur of leverancier weet hier alles van en kan jou uitstekend informeren.

Ook enthousiast over zonnepanelen? Via Huisprojecten.nl kan je snel, eenvoudig én gratis verschillende offertes aanvragen bij aangesloten leveranciers in jouw regio.

Zonne-energie

Zonne-energie is rendabel

Zonne-energie opgewekt door PV (photovoltaïsche) panelen is duurzame energie en volledig gratis. Je bespaart afhankelijk van het aantal panelen aanzienlijk op jouw energiekosten. Zonne-energie is daarom zeker rendabel en daardoor een interessant alternatief op de huidige energiebronnen. Zonne-energie kan opgewekt worden door zonnepanelen en zonnecollectoren. Bij de productie van zonne-energie komen geen broeikasgassen en schadelijke stoffen vrij die het milieu belasten. Een win-win situatie dus!

Zonne-energie is altijd beschikbaar en milieuvriendelijk

De energie van de zon is onuitputtelijk. Ook al is het bewolkt, er is altijd genoeg straling om om te zetten in energie of warmte. Daarnaast is zonne-energie ook stille energie, veilig en groen. Bovendien heb je niet of minder te maken met stijgende energieprijzen. Je bent minder afhankelijk en zonne-energie geeft je daardoor meer zekerheid. Heb je energie over? Dan ‘lever’ je dit gewoon terug aan het net van jouw energieleverancier. Investeren in zonnepanelen en zonnecollectoren is dus een goede zaak, voor jouw portemonnee én het milieu!

Subsidies

Subsidie voor zonnepanelen

Tegenwoordig zijn zonnepanelen voor iedereen betaalbaar. De prijzen zijn in de afgelopen 10 jaar met meer dan 50% gedaald. Daarnaast zijn er afhankelijk van de gemeente, per jaar subsidiemogelijkheden beschikbaar voor particulieren en bedrijven. Houd de diverse subsidiemogelijkheden goed in de gaten of neem contact op met een leverancier in jouw gemeente. Het is natuurlijk mogelijk dat het beschikbare bedrag in jouw gemeente al volledig is uitgekeerd. In dat geval bestaat er de mogelijkheid voor jou om tegen een extra lage rente een lening af te sluiten. Op die manier kan je toch zonnepanelen kopen, ook wanneer je ze op dat moment niet ineens kan betalen. Veel energiebedrijven bieden jou de mogelijkheid om via hun zonnepanelen aan te schaffen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Via Huisprojecten.nl kan je snel, eenvoudig én gratis verschillende offertes aanvragen bij aangesloten leveranciers in jouw regio. Zij kunnen je na het maken van jouw keuze uitstekend informeren!

Bespaar op energiekosten met deze projecten